[Indija] [Društvo za domače raziskave] [Ljudmila]


Podrealistični manifest

Jure Detela, Iztok Osojnik, Iztok Saksida: Podrealistični manifest (1979): txt, html, pdf

Podrealistični manifest je izšel leta 1979 v samozaloženih Zbranih delih I Edicije Pest (s. 78-100). Natisnila jo je Tiskarna Društva mišično in mišično-živčno obolelih v 50 izvodih. Enega od njih danes hrani Mednarodni grafični likovni center v Študijskem kabinetu grafike, knjig umetnikov in druge tiskane efemere. Prepis besedila ohranja tipkarske napake izvirnika, ne pa tudi vseh oblikovnih značilnosti.

Izdalo Društvo za domače raziskave v treh elektronskih formatih

(besedilo, html in pdf). | http://www.indija.si/podrealizem/

Uredila: Alenka Pirman in Luka Frelih
Prepisala: Alenka Pirman
Za splet pripravila: Luka Frelih in Alenka Pirman

Izid Podrealističnega manifesta je omogočil Mednarodni grafični likovni center v okviru razstave 9 + 9 Knjige umetnika in umetniki (23. 11. 2010 - 8. 2. 2011). Podrealistični manifest je izbrala Alenka Pirman, sestavni del projekta pa je bila tudi serija javnih dogodkov Iztok Osojnik bere Podrealistični manifest. Zvočna realizacija javnih branj Iztoka Osojnika, produkcija in arhiviranje zvočnih zapisov Podrealističnega manifesta so nastali v sodelovanju z radioCona.

1. branje
1. december 2010 ob 17. uri: mp3, podcast
2. branje 3. december 2010 ob 12. uri: mp3, podcast
3. branje 15. december 2010 ob 17. uri: mp3, podcast
4. branje 23. januar 2011 ob 12.30 uri: mp3, podcast
5. branje 28. januar 2011 ob 16. uri: mp3, podcast
 
Za predvajanje priporočamo VLC ali iTunes.

OPOZORILO: Besedilo Podrealističnega manifesta in zvočne zapise branj Iztoka Osojnika (medijsko obogateni mp3 in podcasti na iTunes) lahko prosto pretakate in ponovno objavite oz. predvajate le take kot so in to zgolj v nekomercialnih okoliščinah. Pri tem navedite avtorje: Manifest so napisali Jure Detela, Iztok Osojnik in Iztok Saksida. Avtorja zvočnih zapisov sta Iztok Osojnik in Brane Zorman (radioCona), avtorica založniškega projekta za spletno polico Društva za domače raziskave Indija.si pa je Alenka Pirman.


[Vodič po Indiji] [Nekatere pravice pridržane] [radioCona] [MGLC]